2017. december 19., kedd

Együnk "vadállatot" - Pickled eggs

Magyarul ecetes tojás. Ez egy tipikus angol kocsmaétel fajta, amit már mióta csak itt vagyunk mindig nézegettem, hogy vajon milyen lehet, és miért dugják az angolok üvegbe a tojást? Állítólag már az ókorban is ettek valami ilyesmit. A jelek szerint a tojás tartósításának eme formája valóban kiállta az idő próbáját. Ugyanis a legtöbb szupermarketben megtalálható pont a savanyú uborkák mellet. Mert ez nem más mint keményre főzött tojás megpucolva és ecettel felöntve. Már az üveg kinyitásakor arcul csapott a valóság, aztán a kóstolásnál jött a bizonyosság, hogy ez a tojás bizony tömény ecetben úszkált idáig. Őszintén? Életemben nem ettem még ilyen förmedvényt. :)) Érdekes volt viszont, hogy az ecettől mennyire megváltozott a főtt tojás állaga. A frissen főtt tojás fehérjéje ruganyos, de az ecetben ázástól tömör és kemény lesz mint valami gumilabda.

Nincsenek megjegyzések: